Avl

Jeg har interesse for avl og håber på at flere føl vil komme til verden hos mig. Selvom man har erfaring med avl i forskellige forbund er en hest nu engang en hest, og hver gang jeg tager imod et nyt føl har jeg fået yderligere erfaring og viden om folinger.

Jeg overvåger hoppen med kamera, således jeg kan se hende i boksen, selv når jeg ikke er i stalden. Hoppen bliver op til foling fulgt tæt i tilfælde af komplikationer. Jeg har indtil videre taget imod sportspony-, Irish cob- og Oldenborgføl, og jeg ser frem til næste føl.

Når føllet er kommet til verden bliver hoppen og føllet tjekket at de er ok, og så skal hoppen på luftetur på ridebanen - oftest i longen, mens føllet bliver i boksen. Senere samme dag eller dagen efter kommer hoppe og føl på fold sammen. Her har jeg gode erfaringer med folde med træhegn om således føllet let kan se hegnet, men allerede efter få dage kan de gå på de store folde med trådhegn. Ro for føl og hoppe i de første dage er vigtigt, men ligeledes skal føllet inde for de første timer lærer mennesker at kende.

Tilbage til faciliteter

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS