Stald Olsen
hvis hesten selv kunne vælge

 

Go Webmaster's første døgn

 

20. marts
For 1½ uge siden troede vi at Pomona var gået i foling. Hun var blot nogle dage forinden begyndt at sætte yver, men da Gitte kom hjem fra undervisning en tirsdag aften og skulle fodre hestene ville Pomona ikke spise. Hun vandrede hvileløst rundt i boksen og lagde sig ned flere gange i længere tid. Pomonas ejer blev kontaktet og vi holdt øje med hende. Efter en times tid faldt hun dog til ro og spiste igen.
Siden har vi haft fast overvågning på hende. Peter kom for et par dage siden og sagde at han vil gætte på at hun foler inden for en uges tid. Natten til i dag er det tydeligt at yveret er vokset yderligere og jeg måtte op i nat da hun lå ned og sov. Dog var hun ikke i foling så jeg kunne gå tilbage i min seng igen.

24. marts
Klokken er 10 om formiddagen og vi har ikke fået meget søvn i nat. Pomona har siden sent i går aftes vist tegn på rastløshed, viftet med halen og kigget mod maven. Hun har ikke virket så rolig som de to foregående nætter.
Under morgenfodringen virker alt normalt men da jeg skal lukke dem ud for en time siden ligger hun ned og puster meget. Hun rejser sig ikke da vi kommer ind til hende og hun kigger en del mod maven. Da hun rejser sig får hun igen normal vejrtrækning.
Hun er nu lukket ud på sin fold. Her er et leje af halm i det ene hjørne og hun går alene på folden. Der vil blive holdt øje med hende resten af dagen med jævne mellemrum.

26. marts
Her til aften har hun ikke spist op, men dog spist det meste af hendes foder. Hun virker rastløs, dog ikke mere end de sidste par dage. Største forskel er at hun ligger sig ned oftere og i lidt længere tid. Kl. 23.30 går vi i seng, her er roligt i stalden.

27. marts
Vækkeuret ringer kl. 01.00 og da hun ligger ned helt fladt går jeg ned til hende. Her er dog ikke noget at se på hende, da jeg kommer ind i stalden rejser hun sig og virker helt afslappet. Nu har hun spist op af foder og wrap.
Kl. 03.00 ringer vækkeuret igen. Hun ligger ned på overvågningskameraet, men rejser sig i det samme og jeg kan se føllets forben stikke 20 cm ud af hende. Peter og jeg går i stalden, hun ligger ned og presser da jeg kommer ind, men rejser sig.

 

Kort tid efter ligger hun sig ned igen, og Peter laver hul på hinden og trækker føllet ud i næste ve.
Det er et stort fint hingsteføl.

 

Pomona er heldigvis en rigtig god mor, hun slikker ham og passer godt på ham så vi giver dem noget ro og får sovet en times tid.
Ved 6 tiden er jeg igen i stalden hos dem, han er på benene og virker frisk. Dog kan jeg ikke se efterbyrden så der bliver ringet efter dyrlægen. Føllebassen fiser rundt i boksen mens Pomona spiser noget wrap.
Dyrlægen har været her og hun virker som om hun er tom. Han behandler hende dog for en sikkerheds skyld, og hun har en smule feber. Hun får medicin til de næste dage og vi holder øje med hende. Hun virker dog frisk, glad og med fin appetit. Føllebassen er stadig meget aktiv når han ikke powernapper. Vi har set ham die så det skulle umiddelbart virke.

Eftermiddagen bød på besøg af Mie og hendes familie. Føllebassen er meget nysgerrig og han gik rent ind i alles hjerter.
Pomonas ejer Anita og hendes datter Anne-sofie fra Stengaard kom også forbi. Det blev fastslået at følle er brun, og muligvis vil blive skimmel. Han er heldigvis en rigtig fin lille følle som vi kan være stolte af. Vi tog ham og Pomona en tur på ridebanen for at de kunne røre sig lidt og han kunne se den store verden.

Pomona passer godt på ham og gik ofte imellem ham og hegnet. Dog var hun ikke meget for at han ville over på langsiden op mod Galina og Doughtys fold. Galina var meget begejstret over den lille ny, og Doughty spurtede rundt på folden som en anden tosse.

Som afslutning på Føllebassens første dag siger Pomonas udtryk vist det meste.

Føllets navn er Go Webmaster - til daglig kaldet Webster.
Følg ham på hans egen side her.